Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін і Лавров обговорили реалізацію Мінських угод – МЗС Росії


Сергій Лавров та Павло Клімкін, архівне фото
Сергій Лавров та Павло Клімкін, архівне фото

Міністри закордонних справ України і Росії Павло Клімкін і Сергій Лавров обговорили хід реалізації Мінських угод. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС Росії.

За повідомленням, телефонна розмова міністрів відбулася сьогодні з ініціативи України.

«Обговорювалися деякі проблеми, пов’язані з врегулюванням української кризи, ходом реалізації Мінських угод від 12 лютого цього року як у контексті підготовки конституційних перетворень та організації місцевих виборів, так і в питаннях забезпечення режиму припинення вогню і забезпечення безпеки уздовж лінії зіткнення. Особливу увагу приділили критичній гуманітарній ситуації в регіоні. З російського боку була знову підкреслена нагальна потреба прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом як запоруки знаходження взаємоприйнятних вирішень наявних проблем», – йдеться у повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

Проте українська сторона наразі про цю телефонну розмову не повідомляє.

Раніше президент України Петро Порошенко доручив міністрові закордонних справ України Павлу Клімкіну провести термінові консультації на рівні МЗС країн «нормандської четвірки» (Україна, Росія, Франція, Німеччина) щодо розвитку ситуації на Донбасі.

У понеділок уранці відомство повідомило про наступ бойовиків біля Старогнатівки. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків, використовуючи танки та іншу військову техніку. Унаслідок обстрілів, за даними штабу АТО, 1 український військовий загинув, ще 16 поранені, ще один військовий зник безвісти. Водночас у «Правому секторі» заявляють про 4 загиблих своїх бійців.

Згодом у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні «ДНР» дані української сторони про наступальну операцію спростували і звинуватили у порушені режиму припинення вогню сили АТО.

XS
SM
MD
LG