Доступність посилання

ТОП новини

Місцеві вибори обійдуться Україні майже в 1,2 мільярда гривень – ЦВК


©Shutterstock
©Shutterstock

ЦВК затвердила кошторис витрат на проведення місцевих виборів 25 жовтня у сумі майже 1,2 мільярда гривень, повідомляють у прес-службі Центрвиборчкому.

«Комісія затвердила обсяг видатків, необхідних для підготовки та проведення чергових місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2015 року, у тому числі на реалізацію першочергових заходів, у сумі 1 мільярда 180 мільйонів 300 тисяч гривень», – повідомили у ЦВК у понеділок, 10 серпня.

Верховна Рада призначила чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня.

6 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори. Закон, серед іншого, дозволяє ЦВК не проводити голосування у тих населених пунктах, де вважатиме цей процес небезпечним для життя громадян.

Натомість у Центральній виборчій комісії виступали за проведення місцевих виборів уже нині на всій підконтрольній Києву території Донецької і Луганської областей. Із такою позицією виступали раніше, зокрема, голова ЦВК Михайло Охендовський.

У липні депутати продовжили роботу другої сесії до 1 вересня. У разі необхідності голова Верховної Ради скликає пленарне засідання.

XS
SM
MD
LG