Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська доправили 15 поранених бійців – лікарі


До Дніпропетровська доправили 15 поранених бійців
До Дніпропетровська доправили 15 поранених бійців

За останні два дні до Дніпропетровська доправили 15 поранених бійців із зони АТО. Про це у понеділок, 10 серпня, повідомив заступник головного лікаря з екстреної медицини Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Олександр Толубаєв.

За його даними, шестеро із них були шпиталізовані до реанімаційного відділення, зокрема, двоє – із вкрай важкими проникаючими черепно-мозковими пораненнями. Ще четверо бійців, які перебувають у реанімації, мають осколкові поранення кінцівок, тазу.

Нейрохірурги та травматологи вже провели операції.

«Стан більшості пацієнтів не викликає побоювань, однак є пацієнти, які перебувають у важкому стані», – сказав Толубаєв.

За його словами, більшість пацієнтів, які надійшли в останні дні, були доправлені з луганського напрямку та з-під селища Піски Донецької області.

Також нейрохірург лікарні імені Мечникова Андрій Сірко у своєму Facebook написав, що поранення останніх днів нагадують йому поранення річної давнини.

«Ви пам’ятаєте серпень 2014 року? Іловайськ? Я пам’ятаю і вся лікарня Мечникова пам’ятає. За останні два тижні ми згадали все. З огляду на наростаючу силу атак і масованість вогню я впевнений – Путін не хоче, щоб Україна зустрічала День Незалежності цього року у мирі й спокої», – зазначив лікар.

У понеділок дніпропетровські волонтери у соцмережах поширили заклик до всіх небайдужих здати кров для поранених бійців: запаси станції переливання крові вичерпуються. Доброчинна акція донорів для солдатів АТО запланована на 14 серпня.

З початку проведення АТО лікарні Дніпропетровської області прийняли понад 5,3 тисячі поранених бійців. Майже 2,3 тисячі з них було екстрено прооперовано. На лікування бійців АТО з обласного бюджету вже спрямували майже 22 мільйони гривень.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.

XS
SM
MD
LG