Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму скасували фестиваль електронної музики


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Фестиваль електронної музики «Техносфера», який щороку відбувався в Криму, не відбудеться. Причиною скасування міжнародного фестивалю організатори назвали неможливість привезти відомих артистів на територію окупованого Росією українського півострова, інформує сайт Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«У зв’язку зі складними обставинами, що склалися в організаційних процесах, і проблемами, пов’язаними з трансферами артистів, захід скасовується», – цитує організаторів видання «Аргументы недели. Крым».

Цього року фестиваль мав відбутися 13 серпня на території пляжного клубу «117» в Феодосії.

«Техносфера» 0 щорічний міжнародний фестиваль електронної музики. Основна ідея фестивалю полягає в тому, щоб об’єднати в одному місці людей, що захоплюються електронною музикою, познайомити з різними її напрямами. Кілька років проводився в Криму, в тому числі під Євпаторією.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 півострів залишили великі міжнародні фестивалі, серед них – «Казантип» і «Джаз Коктебель». Спроба організувати цього року в Криму проект «Befooz», який фактично є наступником «Казантипу», закінчився скандалом. Місцева влада заборонила його проведення.

Через загрозу санкцій більшість західних музикантів відмовилася їхати також на організований кремлівським пропогандистом Дмитром Кисельовим фестиваль Koktebel Jazz Party.

З початку червня 2015 року діють встановлені урядом України нові правила перетину адміністративного кордону з Кримом, згідно з якими іноземцям потрібно отримувати спеціальний дозвіл для відвідування півострова.

XS
SM
MD
LG