Доступність посилання

ТОП новини

МВС позбулося фірми, яка не змогла зробити єврономери за 70 мільйонів гривень – «Схеми»


Фірма «Лемодо», яку Міністерство внутрішніх справ обрало для постачання автомобільних номерів на суму понад 70 мільйонів гривень в цьому році, не виконало своїх зобов’язань. У зв’язку з цим МВС розірвало договір та розпочало претензійно-позовну роботу.

«Міністерство направило ТОВ «Лемодо» претензію про відшкодування пені, загальний розмір якої становить 438 489,05 гривень», – повідомили в міністерстві у відповідь на запит журналістів програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода і UA:Перший).

В червні журналісти програми «Схеми» розповідали про те, що автовласники у багатьох областях України не можуть поставити свій автомобіль на облік в Державтоінспекції і отримати новий єврономер. Це сталося після того, як у квітні у тендері МВС на постачання автономерів виграла фірма «Лемодо», яка ніколи не займалася такою діяльністю. Раніше компанія «Лемодо» в основному займалася торгівлею зерном.

Нові автомобільні номери з символікою, що нагадує символіку Євросоюзу, мали з’явитися в Україні ще навесні. Про це на початку року заявив Сергій Чеботар, якийна той час був заступником міністра внутрішніх справ. Він був головою комітету з конкурсних торгів МВС та відповідав за організацію державного тендеру для обранняпостачальника нових автономерів для всієї України.

Сергій Чеботар – колишній заступник глави МВС, який втрапив у корупційний скандал з власною нерухомістю та виїхав до Австрії за кілька днів до допиту в Генпрокуратурі. Але до цього він встиг провести тендер на постачання номерних знаків для транспортних засобів на понад 70 мільйонів гривень.

Під час спроби зняти на відео офіс компанії «Лемодо» на Одещині на знімальну групу журналістів Радіо Свобода напав невідомий чоловік. Цей напад, який завершився пошкодженням камери знімальної групи, міліція кваліфікувала як перешкоджання журналістськійдіяльності. Його досі розслідують.

XS
SM
MD
LG