Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі 1 військовий загинув, 13 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі 1 український військовий загинув, 13 поранені, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, цих втрат сили АТО зазнали на донецькому і маріупольському напрямках – переважно біля Горлівки, Донецька і Старогнатівки.

На луганському напрямку ситуація дещо стабілізувалася, зазначає речник АТО.

«Водночас біля ключових вузлів української оборони протистояння триває. Пізно ввечері противник близько 2 годин вів обстріл наших позицій біля Станиці Луганської. Вранці відбулася короткотривала перестрілка в районі Щастя. Близько другої години ночі бойовики здійснили постріл з міномета біля Золотого. Найскладніша обстановка – у Троїцькому, де наші фортифікації знову були обстріляні зі ствольної та реактивної артилерії. Підтверджується інформація про розгортання батареї ворожих гаубиць у Стаханові та «Градів» – у Ірміному», – повідомив він.

Мотузяник зазначає, що на донецькому напрямку, зокрема біля Горлівки, також ситуація стабілізувалася: сепаратисти проявляли активність лише у Майорську і Новгородському, обстрілюючи українських бійців з прилеглих районів Горлівки.

На західних околицях Донецька епіцентром протистояння є селище Піски, також пізно ввечері під артобстріл бойовиків потрапили житлові квартали Красногорівки.

Речник АТО нагадує, що на маріупольському напрямку головною точкою оборони вчора була Старогнатівка та прилеглі території.

Сепаратисти звинувачують сили АТО у порушенні мінських угод.

10 серпня уранці у Міноборони повідомили про наступ бойовиків біля Старогнатівки. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків, використовуючи танки та іншу військову техніку. Унаслідок обстрілів, за даними штабу АТО, 1 український військовий загинув, ще 16 поранені, ще один військовий зник безвісти. Водночас у «Правому секторі» заявляли про щонайменше 4 загиблих бійців.

Згодом у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні «ДНР» дані української сторони про наступальну операцію спростували і звинуватили у порушені режиму припинення вогню сили АТО.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте угоди не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG