Доступність посилання

ТОП новини

Росія: «Меморіал» вважає активіста ПАРНАС Пивоварова політв’язнем


Андрій Пивоваров
Андрій Пивоваров

Правозахисний центр «Меморіал» вважає активіста партії ПАРНАС Андрія Пивоварова політичним в’язнем.

У заяві «Меморіалу» зазначається, що ніякого злочину в діях Пивоварова не було. Він приїхав в Кострому, щоб уточнити в правоохоронних органів дані громадян, які поставили свої підписи на підтримку кандидатів партії ПАРНАС.

Кримінальне переслідування Пивоварова, наголошують правозахисники, є частиною кампанії, спрямованої проти опозиційної Демократичної коаліції, до складу якої входить і партія ПАРНАС.

«Меморіал» вважає за необхідне негайно звільнити Пивоварова і припинити справу проти нього, а також звільнити іншого фігуранта цієї справи – співробітника поліції Олексія Никонорова, «який став заручником політично мотивованого кримінального переслідування Пивоварова».

Сьогодні Костромської обласний суд переніс на 12 серпня розгляд питання про обрання запобіжного заходу для Андрія Пивоварова через те, що канцелярія втратила документи, повідомляється на сайті ПАРНАС.

Перед будівлею суду в Костромі відбуваються поодинокі пікети з вимогою звільнити активіста.

Андрій Пивоваров очолює виборчий штаб ПАРНАС у російській Костромі. Його арештували на два місяці разом з поліцейським, до якого він звернувся 27 липня з проханням перевірити паспортні дані людей, чиї підписи зібрали опозиціонери.

Пивоварова звинувачують у незаконному доступі до закритої бази даних, а поліцейського Олексія Никонорова – у перевищенні посадових повноважень і незаконному допуску приватної особи до бази даних МВС.

Соратники Пивоварова заявляють, що справа носить «явно політичний і замовлений характер».

XS
SM
MD
LG