Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина: курди вимагають припинити спецоперацію проти PKK


Турецький винищувач F-16 приземлився на військовій базі «Інджірлік», Туреччина, 11 серпня 2015 року
Турецький винищувач F-16 приземлився на військовій базі «Інджірлік», Туреччина, 11 серпня 2015 року

У Туреччині тривають протести курдського населення проти бомбардувань турецькими військово-повітряними силами позицій сепаратистського збройого угруповання «Робітнича партія Курдистану», відомого за курдським скороченням PKK, на південному сході країни.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у вівторок, 11 серпня, у Стамбулі, Анкарі та Ізмірі десятки тисяч курдів вимагали припинити повітряні операції проти PKK, яка також веде боротьбу й із угрупованням «Ісламська держава», бойовики якого захопили значні території в Сирії та Іраку, на яких теж живуть курди.

У Діярбакирі на південному сході Туреччини поліцейські застосували проти курдських демонстрантів кийки і сльозогінний газ, понад 20 людей затримали.

Представники Туреччини заявляють, що продовжать операції проти курдських сепаратистів, які, за їхніми оцінками, становлять загрозу національній безпеці країни і чинять напади на військові і цивільні об’єкти.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган оголосив 11 серпня, що Туреччина буде продовжувати кампанію проти угруповання «Робітнича партія Курдистану».

XS
SM
MD
LG