Доступність посилання

ТОП новини

Росія: «Антимайдан» просить перевірити слова Навального на екстремізм


Дмитро Саблін
Дмитро Саблін

У Росії рух «Антимайдан» звернулося до голови Слідчого комітету Олександра Бастрикіна з проханням перевірити на екстремізм слова опозиціонера Олексія Навального в ефірі радіостанції «Ехо Москви», який пообіцяв виводити народ на вулицю. Про це російській службі Радіо Свобода повідомив співголова руху Дмитро Саблін у вівторок, 11 серпня.

За словами Сабліна, одним з головних завдань «Антимайдану» є недопущення задоволення політичних амбіцій через вуличні заворушення.

«Заклики до несанкціонованих акцій, екстремізму – це небезпечна практика, яка може призвести до дестабілізації ситуації», – зазначив Саблін.

28 липня Олексій Навальний в ефірі «Ехо Москви» заявив, що опозиція звертатиметься до жителів Новосибірська з закликом використовувати наявні юридичні інструменти, а також вдаватися до прямих методів роботи з населенням, у тому числі – виводити людей на вулиці.

За день до цього, 27 липня, виборча комісія Новосибірської області Росії остаточно відмовила «Демократичної коаліції» у реєстрації на виборах до обласного парламенту. Пізніше російській «Демкоаліції» відмовили у реєстрації на місцевих виборах у Магаданській і Костромській областях.

XS
SM
MD
LG