Доступність посилання

ТОП новини

ЄС: ескалація ситуації на Донбасі порушує Мінські домовленості


У Євросоюзі заявляють, що чергова ескалація ситуації на Донбасі порушує Мінські домовленості, досягнуті у лютому.

«Поновлення ескалації конфлікту, що стало результатом атак на кілька регіонів, підконтрольних українським військовим, які відбулися 10 і 11 серпня побіля Старогнатівки, порушує «дух і букву» Мінських домовленостей», – йдеться у заяві служби зовнішніх справ Євросоюзу, опублікованій у вівторок, 11 серпня.

Раніше у вівторок у МЗС Росії заявили, що упродовж останніх днів ситуація на Донбасі погіршилася і закликали Київ припинити «безвідповідальні дії» на сході Україні.

10 серпня уранці у Міноборони України повідомили про наступ бойовиків біля Старогнатівки Донецької області. За даними речника Адміністрації президента з питань АТО Андрія Лисенка, українські позиції там атакували 400 бойовиків, використовуючи танки та іншу військову техніку.

Згодом, 10 серпня, у Міноборони повідомили про ще один обстріл з використанням реактивних систем залпового вогню, скоєний бойовиками поблизу Старогнатівки Донецької області.

В угрупованні «ДНР» тоді дані української сторони про наступальну операцію спростували.

11 серпня у штабі АТО знову повідомили про обстріли своїх позицій побіля Старогнатівки. Цю інформацію підтвердили і у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

Чергові Мінські угоди передбачають припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте угоди не виконуються, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG