Доступність посилання

ТОП новини

До Дніпропетровська з Донбасу доставили трьох поранених дітей


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

З Донбасу до дніпропетровської лікарні доставили трьох дітей, яких українські військові витягли з-під завалів будинку, куди влучив снаряд. Про це у вівторок, 11 серпня, повідомили у Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні.

Троє братів мешкали у селі Невельське Донецької області. Двоє з дітей – трьох і шести років – опинились під завалами, відтак отримали серйозні травми. Найменше постраждав їхніх старший 11-річний брат.

Як розповідає мати хлопців, її дітей врятували бійці 93-ї бригади, вони витягли їх з-під завалів і терміново евакуювали до лікарні у Селідові. Після надання першої допомоги до Дніпропетровська дітей доправили гелікоптером.

За словами директора обласної дитячої лікарні Олександра Хитрика, команда лікарів була готова до прийому пацієнтів, їх одразу обстежили, розпочали лікування. Зараз найменшого хлопчика первели з реанімації до звичайної палати, де він перебуває з двома своїми братами і мамою. З родиною також працюють психологи.

На початку літа 2014 року Дніпропетровськ прийняв на лікування із зони АТО першу дитину.

З початку проведення АТО, в обласній дитячій лікарні Дніпропетровська, лікували близько 600 дітей, 24 з них надійшли із зони АТО у вкрай важкому стані.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, тут загинули понад 6,8 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG