Доступність посилання

ТОП новини

Путін провів нараду через «обстріли місії ОБСЄ українськими силовиками»


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду з членами Ради безпеки Росії, на якій особливо обговорили «дедалі частіші обстріли населених пунктів Донбасу і представників місії ОБСЄ з боку українських силовиків», повідомили у Кремлі.

Про такі обстріли з боку російських військ і підтримуваних Москвою сепаратистів на сході України в повідомленні нічого не згадано.

Останніми днями становище на лінії фронту на сході України значно загострилося, об’єднані сепаратистсько-російські війська посилили обстріли позицій українських військ, а також населених пунктів. Відбулося й кілька спроб наступу, що їх відбили українські силовики. Українські війська, які заявляють, що ведуть вогонь лише у відповідь, тільки пізно ввечері в понеділок, 10 серпня отримали від Генерального штабу Збройних сил дозвіл «адекватно протидіяти» цим обстрілам і нападам.

Також наприкінці минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні зазнала нападу в окупованому Донецьку: там підпалили її автомашини, які були знищені чи пошкоджені вогнем. У місії і в Києві склали вину на сепаратистів, ті, у свою чергу, звинуватили в підпалі «українських диверсантів».

Росія, всупереч численним доказам присутності на Донбасі її регулярних військ, заперечує це, визнаючи тільки наявність там «добровольців».

XS
SM
MD
LG