Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього депутата Ігоря Маркова затримали в Італії – МВС


Ігор Марков, архівне фото
Ігор Марков, архівне фото

Колишнього народного депутата Ігоря Маркова затримали в Італії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив речник МВС Артем Шевченко.

«Ігор Марков, екс-народний депутат, затриманий в Італії у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу», – написав він.

За даними Шевченка, Генпрокуратура готує документи на його екстрадицію.

У жовтні 2013 року лідера проросійської партії «Родіна», колишнього народного депутата Ігоря Маркова затримали в Одесі і звинуватили в хуліганських діях. Ідеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо у самому побитті громадян, повідомляли в МВС.

У 2013 році також Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков стверджував тоді, що це політична помста владної на той час Партії регіонів за те, що він далі стоїть на проросійській позиції, яка розбігалася з тодішнім офіційним курсом влади України на євроінтеграцію.
У лютому 2014 року в Одесі Приморський районний суд звільнив з-під варти Маркова. Нещодавно в Москві Марков з колишнім українським прем’єром Миколою Азаровим оголошував про створення «комітету порятунку України».

XS
SM
MD
LG