Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську взялися посилювати заходи задля виконання плану мобілізації


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Дніпропетровську посилюють заходи задля виконання плану мобілізації, повідомив заступник міського голови Анатолій Крупський.

«Термін – до 17 серпня. По місту треба призвати ще 200 осіб», – заявив він.

За словами посадовця, планується посилити роботу з підприємствами та комерційними структурами, провести наради з керівниками підприємств, начальниками УВС, військовими комісарами тощо.

«Діяти в рамках законодавства, ніякого «вилову» на вулицях!» – наголосив Крупський.

За оприлюдненими даними, зокрема, Жовтневий район Дніпропетровська план уже виконав план мобілізації на 103%, а Ленінський – на 56%.

Наразі в розшуку в Дніпропетровську перебуває понад 3 тисячі так званих «ухилянтів». Військком області звернувся до керівництва міської та районних управлінь міліції з проханням посилити роботу щодо їхнього розшуку.

Раніше в обласному управлінні міліції повідомили, що на Дніпропетровщині понад 10 тисяч осіб ухиляються від призову. За даними міліції, при цьому встановлено місце перебування майже півтора тисяч військовозобов’язаних. Як повідомляли в міліції, у слідчих перебуває майже півтисячі кримінальних проваджень за фактом ухилення від призову, також склали майже 600 адміністративних протоколів.

Цього літа у Дніпропетровську рейди військкоматів відбувались біля магазинів, деяких промислових підприємств тощо. Тоді в обласному військкоматі зазначали, що пішли на цей крок, щоб навести лад в обліку військовозобов’язаних, і зауважували, що ці дії – законні, адже українське законодавство, всупереч твердженням деяких активістів, не визначає, де саме може бути вручена повістка.

XS
SM
MD
LG