Доступність посилання

ТОП новини

Граничний мінімальний вік для суддів можуть підняти до 30 років – Філатов


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Граничний мінімальний вік для суддів можуть підняти до 30 років, повідомив заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов, представляючи зміни до Конституції в частині правосуддя.

«Піднімається граничний вік, з якого кандидат може претендувати на посаду судді. Мінімальний вік, якщо ці зміни будуть ухвалені, буде складати 30 років», – сказав Філатов.

Він додав, що також пропонується встановити професійний стаж кандидата – не менше 5 років.

Чинне законодавство передбачає, що суддею може бути особа, яка досягла 25-го віку, має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 3 років.

Нині в Україні готується конституційна реформа, що стосуватиметься, зокрема і правосуддя.

У липні Європейська комісія за демократію через право Ради Європи, відома також як Венеційська комісія, позитивно оцінила попередній текст змін до Конституції України в частині правосуддя.

Тепер її рекомендації опрацьовує Робоча група з питань правосуддя та суміжних правових інститутів задля напрацювання остаточного тексту змін до Конституції, який і буде винесено на розгляд Конституційної комісії, повідомив заступник голови адміністрації президента, голова Робочої групи з питань правосуддя Олексій Філатов.

XS
SM
MD
LG