Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» могла використати проти курдів в Іраку хлор – спостерігачі


Ілюстраційне фото: іракські військові підривають невибухлий боєзаряд із хлором
Ілюстраційне фото: іракські військові підривають невибухлий боєзаряд із хлором

Німецькі військові спостерігачі в курдському автономному регіоні на півночі Іраку заявили, що угруповання «Ісламська держава», ймовірно, використало проти курдських сил снаряди з хлором, використаним як бойова отруйна речовина.

Як повідомив підрозділ німецької розвідки, що базується в Ербілі, столиці Іракського Курдистану, німецькій газеті Bild, такий напад, вочевидь, стався в середу, 12 серпня біля Махмура, що за 60 кілометрів на південний захід від Ербіля.

Німецькі військові отримали повідомлення про напад від місцевих старшин. Близько 60 бійців курдських загонів «пешмерґа», що потрапили під обстріл, потерпають від проблем із дихальним апаратом.

За даними газети, звіт про це німецькі війська передали до Берліна. Ці війська навчають там бійців «пешмерґи», а також загонів етнорелігійної групи єзидів, які воюють проти угруповання «Ісламська держава», зокрема, і зброєю, яку надала Німеччина.

Місто Махмур є місцем боїв між бойовиками «Ісламської держави» і курдськими силами від літа минулого, 2014 року, коли ісламісти захопили значні території на півночі Іраку і в сусідній Сирії.

XS
SM
MD
LG