Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Лінкявічюс обговорили підготовку засідання Ради президентів Литви і України


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко і міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс на зустрічі в Києві обговорили майбутній візит прем’єр-міністра Литви Альгірдаса Буткявічюса в Україну та підготовку 8-го засідання Ради президентів двох країн.

«Співрозмовники підтвердили зацікавленість у продовженні активного політичного діалогу на високому рівні, зокрема шляхом проведення наприкінці серпня цього року офіційного візиту в Україну прем'єр-міністра Литви Альгірдаса Буткявічюса і підготовки 8-го засідання Ради президентів України і Литовської Республіки», – повідомляє прес-служба президента за підсумками зустрічі Порошенка і Лінкявічюса.

Сторони обговорили також питання більш тісної взаємодії між Литвою та Україною у військово-технічній сфері, у тому числі в рамках українсько-польсько-литовської бригади.

У листопаді 2014 року Україна і Литва домовилися про постачання українським військовим елементів озброєння. Також сторони домовилися також про підготовку офіцерів й участь у навчаннях на території Литви. Чи не єдиною державою, яка відверто говорить про готовність постачати Україні зброю, є Литва.

XS
SM
MD
LG