Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині можливі позачергові парламентські вибори


Ахмет Давутоглу
Ахмет Давутоглу

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявляє, що коаліційні переговори з головною опозиційною партією провалилися і це відкрило шлях для проведення позачергових виборів.

«Ми дійшли висновку, що база для партнерства існує», – сказав Давутоглу у четвер, 13 серпня, після зустрічі з лідером опозиційної «Республіканської народної партії» Кемалем Кілікдароглу в Анкарі.

Останній термін для формування нового уряду у Туреччині збігає вкінці наступного тижня.

Давутоглу, лідер партії «Право і справедливість», заявив, що існує «велика ймовірність» дочасних виборів. «Насправді дочасні вибори стали єдиною можливість для Туреччини», – додав Давутоглу.

За словами Кемаля Кілікдароглу, Ахмет Давутоглу запропонував сформувати тимчасовий уряд чи уряд меншості. Кілікдароглу наголосив, що помилково розглядати позачергові вибори як єдину альтернативу.

Кемаль Кілікдароглу
Кемаль Кілікдароглу

Правляча партія «Право і справедливість» втратила більшість у парламенті під час виборів 7 червня. Це сталося вперше з 2002 року.

Нинішня політична криза у Туреччині відбувається у час, коли ця країна веде боротьбу проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії, а також «Робітничої партії Курдистану» (PKK) на півночі Іраку.

XS
SM
MD
LG