Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати вимагають відведення судді у справі Дениса Поліщука


У Шевченківському районному суді Києва 14 серпня розпочалося засідання щодо продовження арешту Дениса Поліщука, якого підозрюють у вбивстві публіциста Олеся Бузини. Адвокати Поліщука наполягають на відведенні судді Хардіної, яка головує в цій справі, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Якщо в залі суду буде суддя Хардіна, то захист може взагалі не бути присутнім — на рішення це не вплине. Суддя Хардіна у незаконний спосіб збирає матеріали до справи. Такого не може бути у цивілізованому суді», – твердить адвокат Дульський.

13 серпня засідання було перенесене через нездоров’я Поліщука. Іншому підозрюваному Андрію Медведьку продовжили арешт до 10 жовтня.

Раніше адвокати Андрія Медведька та Дениса Поліщука заявили про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних.

Адвокат Сергій Войченко заявив про наявність алібі в затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону АТО. За його словами, у сторони захисту є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Підозрювані вже понад місяць перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

XS
SM
MD
LG