Доступність посилання

ТОП новини

В Італії справу Маркова розглядають у закритому режимі – депутат


Ігор Марков, архівне фото
Ігор Марков, архівне фото

В Італії почалося судове засідання колишнього народного депутата Ігоря Маркова, засідання проходить в закритому режимі. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат фракції «Радикальної партії» Андрій Лозовий, який наразі перебуває в Італії.

«Не пустили ні українського консула, ні інших дипломатів, ні народних депутатів від Радикальної партії Ляшка – мене та Ігоря Мосійчука. Лише суддя, прокурор, адвокат і сам Марков», – написав він.

Дипломатичні відомства України в Італії наразі не коментують це повідомлення.

Раніше повідомлялось, що справу затриманого в Італії Маркова розгляне 14 серпня апеляційний суд міста Генуї.

42-річний колишній народний депутат України Ігор Марков прибув із Москви до Мілана у вівторок, 11 серпня. Після ретельної перевірки в аеропорту і попри сумніви щодо його подвійного громадянства та дипломатичного паспорта, поліція впустила Маркова до Італії, однак почала стежити за його пересуванням. Після прибуття до готелю в Санремо і після ночі в Монтекарло в компанії з російськими бізнесменами вранці в середу, 12 серпня у готелі італійського курорту Санремо Ігоря Маркова затримала місцева поліція.

У жовтні 2013 року лідера проросійської партії «Родіна» Ігоря Маркова затримали в Одесі і звинуватили в хуліганських діях. Ідеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині II. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо в самому побитті громадян, повідомляли в МВС.

Крім того, у 2013 році Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись із аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі № 133 в Одесі, де той був обраний, неможливо встановити.

Сам Марков стверджував тоді, що це політична помста владної на той час Партії регіонів за те, що він далі стоїть на проросійській позиції, яка розбігалася з тодішнім офіційним курсом влади України на євроінтеграцію.

У лютому 2014 року в Одесі Приморський районний суд звільнив Маркова з-під варти.

Нещодавно в Москві Ігор Марков разом із колишнім українським прем’єром Миколою Азаровим оголошував про створення «комітету порятунку України».

XS
SM
MD
LG