Доступність посилання

ТОП новини

Після аварії заступник голови податкової Лікарчук відмовився їздити на «Лексусі» попередників – «Схеми»


Костянтин Лікарчук
Костянтин Лікарчук

Заступник голови Державної фіскальної служби Костянтин Лікарчук відмовився користуватися «Лексусом» фірми «Рута», купленим за вказівкою екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року.

Це сталося після аварії 12 серпня, в результаті якої сам Лікарчук не постраждав.

«Я вам повинен доповісти, що корупційний «Лексус» вже не працює. Аварія, яка сталася, стала для мене знаком «згори». Я не знав історію тих «Лексусів» «Рути», бо я цим питанням не опікувався», – сказав Лікарчук у коментарі журналістам програми Радіо Свобода та «UA:Першого» телеканалу «Схеми».

Керівництво Державної фіскальної служби користувалося автівками приватної фірми, незважаючи на те, що в таких діях є потенційний конфлікт інтересів. Правові стосунки між податківцями та фірмою «Рута», що володіє машинами, також були не до кінця зрозумілі.

У відповіді на інформаційний запит журналістів програми «Схеми» в липні голова ДФС зазначив, що «Державна фіскальна служба… повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів», але через тиждень змінив свідчення.

За словами заступника голови ДФС, договір про оренду автівки Lexus 600 hl із номером АІ7674ЕК був укладений у травні між комерційно-виробничою фірмою «Рута» та помічником Лікарчука. Орендувати у цієї фірми йому порадили у департаменті інфраструктури ДФС.

«Було запропоновано на початку травня, що укладається договір оренди із моїм помічником, особистим помічником, і він орендує цей автомобіль, і він використовується. Я сам платив за автомобіль. Зараз він в ремонті, ремонт здійснює страхова компанія», – розповів Лікарчук.

На запитання, хто конкретно із працівників департаменту запропонував орендувати авто, Костянтин Лікарчук відповів, що вже не пам’ятає.

Раніше журналісти «Схем» з’ясували, що керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров і його заступник Костянтин Лікарчук у робочий час їздять на трьох автомобілях Lexus 600 hl 2013 року випуску, які належать виробничо-комерційній фірмі «Рута», створеній профспілками ДФС.

Виробничо-комерційна фірма «Рута» купила три «Лексуси» і заплатила за кожне авто один мільйон 384 тисячі гривень.

Джерела «Схем» у ДФС розповіли, що фірма податківців зробила закупівлю за вказівкою тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка для користування керівництвом Міністерства доходів і зборів.

XS
SM
MD
LG