Доступність посилання

ТОП новини

Кременчук: працівники філії «Укртранснафти» звернулися до Порошенка і просять захисту


Співробітники кременчуцької філії «Укртранснафти» 13 серпня звернулися з відкритим листом до президента, прем’єр-міністра, генерального прокурора, голови СБУ та глави МВС, а також до керівника Полтавської облдержадміністрації з вимогою припинити «свавілля та беззаконня в порушенні Конституційних прав, а також не допустити загрози безпеки робітників».

У документі зазначається, що від 1 серпня невідомі молоді люди спортивної статури, вдягнуті у спецодяг «Укртатнафти», цілодобово пікетують під стінами «філії «Придніпровські магістральні нафтопроводи»ПАТ «Укртранснафта», фактично взявши її в облогу по всьому периметру, перешкоджають вільному входу-виходу працівників філії, руху транспорту та вимагають огляду кожного автомобіля».

«Жінки нашого колективу дуже налякані і перебувають під постійною загрозою їхній безпеці», – написано у листі.

Працівники скаржаться на зухвалу поведінку молодих людей, а також на загрозливі висловлювання щодо співробітників філії «Укртранснафти».

«У випадку, якщо нас не почують державні органи, ми, працівники філії «ПДМН», залишаємо за собою право захищати свої конституційні права, в тому числі шляхом можливого проведення мирної демонстрації на вулиці Перемоги в Кременчуці», – наголошується у зверненні.

У свою чергу голова профспілкового комітету «Укртатанафти» Василь Хоменко розповів Радіо Свобода, що під стінами кременчуцької філії «Укртранснафти» пікетують дійсно працівники Кременчуцького НПЗ, кожен з них може показати посвідчення працівника. Він також повідомив, що мітинг безстроковий. Сьогодні вони також планують вийти під стіни будівлі Придніпровського магістрального нафтопроводу.

Раніше повідомлялось, що 1 серпня у Кременчуці Полтавської області близько ста людей, вдягнених в однострої працівників Кременчуцького нафтопереробного заводу, пікетують будівлю компанії «Укртранснафта». Тодіці люди вимагали відновити подачу української нафти, яку видобувають підприємства компанії «Укрнафта», на «Укртатнафу».

XS
SM
MD
LG