Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вніс до Ради законопроекти про реформу системи виконання судових рішень


Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроекти щодо реформування системи виконання судових рішень.

За повідомленням прес-служби президента, законопроекти «Про виконавче провадження» та «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» передбачають впровадження комбінованої системи виконання рішень шляхом модернізації служби державних виконавців та запровадження інституту приватних виконавців, визначають основи діяльності з примусового виконання рішень державними та приватними виконавцями, їхнє завдання та правовий статус тощо.

Також проект закону «Про виконавче провадження» передбачає формування відкритого Єдиного реєстру боржників.

«Забезпечення своєчасного примусового виконання судових рішень, підвищення ефективності виконавчого провадження та реорганізація системи виконання судових рішень є одним з пріоритетних завдань в рамках реалізації судової реформи, адже сьогодні частка реального виконання судових рішень є надзвичайно низькою. Пакет законопроектів спрямований на виправлення цієї ситуації», – зазначив заступник глави Адміністрації президента та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов.

У січні в уряді заявляли про намір ліквідувати Державну виконавчу службу.

XS
SM
MD
LG