Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі поранені 2 українських військових – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі поранені двоє українських військових, загиблих немає, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Жоден український військовий не загинув, двоє були поранені», – сказав Лисенко у суботу, 15 серпня.

Раніше сьогодні у штабі АТО повідомили про найбільшу кількість обстрілів бойовиками позицій українських військових. За словами речника штабу Анатолія Стельмаха, упродовж суботи сепаратисти 175 разів порушували перемир’я.

За повідомленням прокуратури Донецької області, у п’ятницю через обстріл бойовиками Дзержинська і околиць загинули 2 цивільних, 9 були поранені.

Бойовики наразі нічого не повідомляють про обстріл Дзержинська. Натомість звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій. За словами Едуарда Басуріна, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР», через обсітли української армії, в Горлівці загинув один цивільний.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG