Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики зривають мінські домовленості – українська сторона в СЦКК


Працівники Авдіївського коксохімічного заводу ремонтують обладнання після обстрілу підприємства, 28 липня 2015 року
Працівники Авдіївського коксохімічного заводу ремонтують обладнання після обстрілу підприємства, 28 липня 2015 року

Українська сторона в Спільному центрі контролю та координації дотримання режиму припинення вогню (СЦКК) заявляє про свідомий зрив мінських домовленостей проросійськими бойовиками на Донбасі.

«На Донецькому, Горлівському та Маріупольському напрямках незаконні збройні формування ОРДО та ОРЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей – ред.) неприховано використовують озброєння, яке повинно бути відведено. При цьому, поширюючи наклепницьку інформацію, вони намагаються покласти на українську сторону відповідальність за застосування зброї та за загострення ситуації вздовж лінії розмежування», – заявив 15 серпня керівник української сторони СЦКК генерал-майор Борис Кременецький.

В СЦКК відзначають, що зростає загальна кількість порушень сепаратистами режиму тиші, «протягом 14 серпня спостерігачі СЦКК зафіксували максимальну кількість обстрілів з їхнього боку за останні півроку – 175 випадків».

«Тільки за останню добу під артилерійський вогонь потрапили Авдіївський коксохімічний завод та житлові сектори мирних населених пунктів Авдіївки, Опитного, Мар’їнки, Андріївки, Болотеного, де є жертви серед цивільного населення», – ідеться в повідомленні, оприлюдненому прес-центром штабу АТО.

За таких умов українська сторона покладає відповідальність за подальшу ескалацію конфлікту «на ватажків незаконних збройних формувань, а також на тих, хто озброює, фінансує та підштовхує найманців до продовження кривавої авантюри на сході України».

Сайти сепаратистів транслюють заяви протилежного змісту. За однією з таких заяв, «українські окупанти планують найближчим часом розпочати наступ на територію «ЛНР», метою якого є захоплення міста Луганська».

Також сепаратисти заявляють, що українські силовики за минулу добу 65 разів обстріляли територію, контрольовану угрупованням «ДНР». За цими даними, під обстрілом опинилися міста Донецьк, Горлівка, Ясинувата, Докучаєвськ, Дебальцеве, а також кілька менших населених пунктів.

XS
SM
MD
LG