Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 поранені, повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, на луганському напрямку біля Щастя бойовики відкривають вогонь навіть вдень, Станицю Луганську продовжують обстрілювати у темну пору доби, також дещо активізувалися бойові дії поблизу Бахмутської траси.

Мотузяник зазначає, що поблизу Донецька територія ведення активних бойових дій продовжує розширюватися.

«Вчора на ділянці фронту біля Донецька противник тричі застосував установки «Град», внаслідок чого від ворожим вогнем опинилися житлові квартали Опитного. У Авдіївці, Опитному, Пісках, Красногорівці, Мар’їнці перестрілки тривають у цілодобовому режимі. При цьому лінія зіткнення залишається незмінною. В цілому на Донецькому напрямку ведуться бойові дії найвищої інтенсивності», – зазначає він.

За словами речника АТО, на маріупольському напрямку епіцентр протистояння – лінія зіткнення на схід від Старогнатівки, де противник вчора 7 разів відкривав вогонь по українських військових, в тому числі 1 раз з установки «Град».

Сепаратисти звинувачують в порушенні режиму вогню сили АТО, зокрема, за їхніми словами, українські силовики цієї ночі і вчора ввечері обстріляли Київський, Куйбишевський, Кіровський і Петровський Донецька, село Спартак Ясинуватського району та Горлівку. Сепаратисти стверджують, що у результаті нібито цих обстрілів загинули три мирних жителя, 7 поранені.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG