Доступність посилання

ТОП новини

У Криму продовжують торгувати імпортними овочами та фруктами


Плакат противників спалення продуктів у Росії. Санкт-Петербург, 8 серпня 2015 року
Плакат противників спалення продуктів у Росії. Санкт-Петербург, 8 серпня 2015 року

Попри закон, підписаний російським президентом «про знищення продуктів, що прибувають з країн, що підтримують санкції», на ринках анексованого Росією Криму продовжують торгувати імпортними овочами та фруктами, повідомляє «Крим.Реалії».

Так за 30 рублів можна придбати кілограм помідорів черрі, за 110 рублів –кілограм нектаринів, основними постачальниками яких є країни Європи. Підприємці припускають, що такі партії товару могли завести на півострів ще до початку знищення продуктів.

«Місцевий нектарин зараз дозріває і ось-ось має з’явитися у продажу. Але у Криму він невеликий, а це – імпортний. Він довго зберігається, тому що його обробляють спеціальним консервуючим газом. Швидше за все, його завезли ще до всіх цих подій зі знищенням», – розповів один з підприємців.

З місцевих фруктів, за словами торговця, на кримських ринках зараз в основному персики, виноград і сливи, вирощені на великих господарствах.

Нещодавно у Керчі знищили партію нектаринів вагою 4,4 тонни. Повідомлялося, що це вже друга акція зі знищення у Криму продуктів з європейських країн: перед тим в Армянську знищили партію овочів з Євросоюзу.

У середньому у Росії, за даними Россільгоспнагляду, щодня знищують 150 тонн продовольства.

Російське товариство захисту прав споживачів 13 серпня оскаржило указ: правозахисники подали скаргу до російського Верховного суду.

XS
SM
MD
LG