Доступність посилання

ТОП новини

Протистояння на Донбасі дещо зменшилося – штаб АТО


У штабі АТО заявляють про зменшення протистояння вздовж лінії зіткнення на Донбасі. Проте, наголошують у штабі, сепаратисти і надалі продовжують порушувати перемир’я, використовуючи важке озброєння.

«Неподалік Донецька, близько першої ночі, бойовики з артилерії калібру 122 і 152 міліметри били по наших позиціях в Авдіївці. Також, у ночі, під артвогнем опинилися селища Тарамчук і Керамік. А о 9 годині з озброєння БМП, та великокаліберних кулеметів окупанти вели вогонь по опорному пункту сил АТО в Опитному. Впродовж дня 120-міліметрові міномети злочинці застосовували по Пісках, Красногорівці, Верхньоторецькому. А о 2.30 – противник зі 122-міліметрової артилерії обстріляв цивільні будинки в селищі Новокалинове», – повідомив у неділю увечері речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

За його словами, обстріли тривали і на Луганщині, у районі Станиці Луганської. «Тут позиції наших військ 5 разів обстрілювали з гранатометів і один раз зі 120-міліметрових мінометів», – зазначив Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують у порушенні режиму вогню сили АТО, зокрема, за їхніми словами, українські силовики цієї ночі і вчора ввечері обстріляли Київський, Куйбишевський, Кіровський і Петровський Донецька, село Спартак Ясинуватського району та Горлівку. Сепаратисти стверджують, що у результаті нібито цих обстрілів загинули три мирних жителя, 7 поранені.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG