Доступність посилання

ТОП новини

Чотири держави Європи заявили про відданість вирішенню кризи в Україні


Чотири європейські країни, де послуговуються німецькою мовою, ухвалили спільну декларацію, першим пунктом якої є спільна відданість вирішенню української кризи в межах ОБСЄ.

Голови міністерств закордонних справ Швейцарії, Ліхтенштейну, Австрії й Німеччини на зустрічі в неділю, на якій вони ухвалили цю декларацію, говорили про більшу співпрацю у структурі Організації з безпеки і співпраці в Європі, повідомили в МЗС Швейцарії.

На зустрічі у швейцарському Невшателі чотири міністри – Швейцарії Дідьє Буркгальтер, Ліхтенштейну Аурелія Фрік, Австрії Себастіян Курц і Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр – також домовилися спільно посилювати здатності ОБСЄ до дії і брати участь у дискусіях щодо майбутнього безпеки Європи, мовиться в повідомленні.

У ньому нагадано, що після того, як 2014 року в ОБСЄ головувала Швейцарія, 2016 року це головування переходить до Німеччини, а 2017 року до Австрії.

Міністри також окремо обмінялися думками щодо становища в Україні, поінформувала прес-служба МЗС Швейцарії.

Організація з безпеки і співпраці в Європі бере участь у зусиллях задля врегулювання кризи, що виникла через підтримуваний Росією збройний сепаратизм і російську агресію проти України на сході держави. Крім того, Німеччина є учасником так званого «нормандського формату» переговорів із Росією на цю ж тему.

XS
SM
MD
LG