Доступність посилання

ТОП новини

Естонія цього року підтримала військових і переселенців України на понад 2 мільйони євро


У першому півріччі 2015 року уряд Естонії надав Україні понад 2 мільйони євро на підтримку її військовослужбовців та переселенців. Про це повідомила заступник посла Естонії в України Улла Убо.

«Естонська гуманітарна допомога Україні цього року становить 2 мільйони 350 тисяч євро. Ці кошти зібрані урядовими інституціями, благодійними і громадськими організаціями. Серед них – неурядова організація «Вільна Україна» (Vaba Ukraina), яка допомогла організувати курс для українських медиків у військово-медичній академії у Тарту», – розповіла Убо.

Цього року вже дві групи українських медиків (усього 40 осіб) пройшли спеціальні курси з тактичної медицини в Естонії. Як повідомила Убо, ще 20 медичних працівників навчатимуться на курсах у Тарту у вересні цього року.

За словами координатора неурядової організації «Вільна Україна» Наталії Олянишиної, також на кошти, які естонці збирають для підтримки України, волонтери в Естонії та Україні купують індивідуальні аптечки для бійців, обладнання і медикаментів для лікарень. Насамперед – для тих, що розташовані у звільнених містах Донбасу, або ж для клінік, де лікують поранених українських бійців.

XS
SM
MD
LG