Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: за понад рік із полону бойовиків вдалося звільнити 2852 людини


Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявляє про звільнення з полону бойовиків за понад рік проведення АТО 2852 людей. Про це вона написала у «Фейсбуці» з посиланням на дані Служби безпеки України.

«Протягом року до міжвідомчого центру (допомоги звільнення полонених – ред.) по «гарячій лінії» надійшло 2482 заяви про зниклих безвісти чи таких, що потрапили в полон, також було прийнято особисто 1187 громадян , які надали інформацію про своїх близьких і рідних», – зазначила Геращенко.

«На сьогоднішній день звільнено з полону бойовиків 2852 українців, серед яких – 1018 військових, 37 волонтерів, 257 представників Нацгвардіі, 25 прикордонників, 100 міліціонерів, більше 1300 цивільних осіб, є в цьому списку лікарі, журналісти», – додала уповноважений президента.

За даними, які наводить Ірина Геращенко, у полоні проросійських бойовиків залишається 171 людина, з цієї кількості понад 50 – це цивільні. Зниклих безвісти, за уточненою інформацією, 846 осіб. Ще 11 громадян Україна утримуються за ґратами у Росії.

Раніше Міністерство оборони України у відповідь на запит проекту Радіо Свобода #Точно повідомило про 902 звільнені з полону військовослужбовці Збройних сил України. У відомстві не змогли уточнити, чому дані Міноборони й СБУ щодо звільнених військовослужбовців відрізняються.

XS
SM
MD
LG