Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України висловлює протест через візит Путіна та Медведєва в Крим


Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв’язку з візитом президента Росії Володимира Путіна та прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва в анексований Росією Крим, повідомляє прес-служба відомства.

«МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговим здійсненням найвищим керівництвом Росії 17 серпня неузгодженого з Україною візиту на територію Криму. Відповідну ноту протесту з вимогою пояснити причини демонстративної неповаги президентом Росії Володимиром Путіним, головою російського уряду Дмитром Медведєвим та іншими посадовими особами чинного законодавства України й норм міжнародного права і припинити практику таких візитів, спрямовано в МЗС Росії», – сказано в повідомленні.

МЗС України наголошує, що спроби Кремля інтерпретувати «ці непогоджені візити в Україну як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними».

Крим та Севастополь є і залишатимуться невід’ємною частиною України для усього цивілізованого світу, який надав належну оцінку діям російської сторони, запровадивши відповідні обмежувальні заходи, зауважують у МЗС.

Путін та Медведєв перебувають з візитом у Криму.

Президент України Петро Порошенко приїзд Путіна до Криму назвав викликом «для цивілізованого світу і продовження сценарію нагнітання ситуації». Також український президент вважає, що «такі поїздки означають подальшу мілітаризацію окупованого українського півострова».

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила, що включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG