Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один український військовий – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, минулої доби зафіксовано зниження інтенсивності бойових дій, перш за все – поблизу Горлівки.

Речник АТО зазначає, що на луганськомунапрямку епіцентром бойових дій вчора було село Кримське, також по два епізоди порушення режиму тиші з боку сепаратистів зафіксовано у Станиці Луганській та Щасті.

Мотузяник зазначає, що на донецькому напрямку біля Світлодарська і Горлівки вчора було достатньо спокійно – противник жодного разу не застосував важке озброєння.

Біля Донецька ситуація незмінно складна, додав він.

«У темну пору доби активні бойові дії – провокації ворога, перестрілки у прифронтовій смузі, обстріли наших позицій з артилерії ведуться безперервно. Накопичення важкої техніки та живої сили окупантів в Донецьку, Спартаку, Ясинуватій, території аеропорту продовжується. -Також знову було зафіксовано ворожу активність на південь від Донецька. Зокрема, у селищі Оленівка розміщена військова техніка бойовиків, яка обстрілює нашу лінію оборони на південь від Мар’їнки», – повідомив речник АТО.

Мотузяник зазначає, що на маріупольському напрямку бойові дії ведуться біля лінії оборони Старогнатівка – Гранітне, протягом дня бойовики вели мінометний та артилерійський обстріл українських позицій, також 1 раз – з установки «Град».

Сепаратисти, у свою чергу, звинувачують сили АТО в порушенні мінських угод, зокрема, за їхніми словами, вночі внаслідок нібито обстрілу з боку українських військових поранений житель Донецька.

Чергові мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

У МЗС заявляють, що протягом останнього тижня значно зросла кількість обстрілів бойовиками з російської зброї позицій сил АТО, а також житлових районів та об’єктів інфраструктури. За цей час, за даними МЗС, зафіксовано понад 850 обстрілів, зокрема 14 серпня бойовики здійснили рекордну кількість обстрілів за останні півроку – 175.

Бойові дії на сході України тривають із квітня 2014 року. За даними ООН, унаслідок збройного протистояння на сході України загинули вже 6832 осіб, ще 17087 були поранені.

XS
SM
MD
LG