Доступність посилання

ТОП новини

Путін в окупованому Криму пішов на дно і знову сплив на поверхню


Путін в окупованому Криму пішов на дно і знову сплив на поверхню
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

Президент Росії Володимир Путін, незаконно перебуваючи в окупованому Криму, опустився біля Севастополя на дно на спеціальному дослідницькому батискафі.

Він побував на глибині близько 80 метрів і, вийшовши з глибини на зв’язок, заявив, що це занурення – «добрий привід іще раз переконатися в тому, наскільки глибоке наше історичне коріння». При цьому він перебував біля решток старовинного судна, як вважають, X чи XI століть, тобто яке затонуло за 700 чи 800 років до того, як Росія вперше анексувала Крим.

Після того, як Путін сплив на поверхню, він заявив, що і перебуваючи на дні морському, він продовжував тримати Росію під контролем, повідомило російське агентство «ТАСС».

Візит Путіна й інших чільних російських посадовців до окупованої частини території України без узгодження зі владою держави викликав різку критику Києва. Зокрема, президент України Петро Порошенко назвав приїзд президента Росії до Криму «викликом для цивілізованого світу і продовженням сценарію нагнітання ситуації». А МЗС України висловило ноту протесту у зв’язку з цим візитом, вимагаючи пояснити причини демонстративної неповаги чільних посадовців Росії до чинного законодавства України й норм міжнародного права і припинити практику таких візитів. МЗС Росії у відповідь заявило, буцімто цей візит є «внутрішньою справою» цієї країни.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

17.08.2015
Путін приїхав до Криму, щоб «позначити територію» – експерт

Президент Росії Володимир Путін розпочав дводенний візит до анексованого Криму далі

XS
SM
MD
LG