Доступність посилання

ТОП новини

У Росії поновлюються дебати у суді в справі Сенцова та Кольченка


Олег Сенцов у залі суду в Ростові-на-Дону, серпень 2015 року
Олег Сенцов у залі суду в Ростові-на-Дону, серпень 2015 року

19 серпня о 10:00 у військовому суді Ростова-на-Дону поновлюються дебати у справі українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка, яких у Росії звинувачують в організації терактів у Криму, інформує сайт Радіо Свобода «Крим. Реалії».

Останнє засідання суду у цій справі відбулося 10 серпня, на ньому зачитали результати перевірки на поліграфі одного з фігурантів справиОлексія Чирнія, який пішов на угоду зі слідством і тепер свідчить проти Сенцова і Кольченка.

До цього в суді допитували свідків обвинувачення і захисту. Зокрема, з боку обвинувачення допитувалися «засекречені» свідки. Також виступали самі обвинувачувані.

Європейська кіноакадемія 18 серпня опублікувала лист до російської влади з вимогою негайного звільнення українського режисера, припинення політично мотивованого процесу і розслідування фактів катувань Олега Сенцова.

Сенцова і Кольченка заарештували навесні 2014 року в Криму, який Росія анексувала. Кольченкові загрожує щонайменше 10 років за ґратами, а Сенцову – 20. Обидва своєї провини не визнають.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав підсудних політв’язнями.

XS
SM
MD
LG