Доступність посилання

ТОП новини

В уряді призначили публічне слухання документів про перевірку МОЗ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що знімає гриф для службового користування з актів нещодавньої перевірки діяльності Міністерства охорони здоров’я, а також призначив публічне слухання цих актів на завтра, 20 серпня.

«Відповідно до законодавства, акти службового розслідування є документами для службового користування, але як прем’єр-міністр я можу прийняти інше рішення. Тому я пропоную зняти гриф для службового користування. Друге: Нацдержслужбі разом з профільним віце-прем’єром і міністром охорони здоров’я і членами відповідних комісій провести публічне слухання актів про службове розслідування у Міністерстві охорони здоров’я з залученням представників ЗМІ. Після цього за результатами розгляду внести на Кабінет міністрів України подання про притягнення до дисциплінарної відповідальності або про звільнення відповідних посадових осіб, які винні в порушенні законодавства. В нас нема закритої інформації для громадян України про стан здоров’я і стан системи охорони здоров’я», – заявив Яценюк.

Службове розслідування щодо роботи МОЗ було ініційоване скаргами низки народних депутатів. Як повідомляли журналісти програми «Схеми», акт службового розслідування керівництва Міністерства охорони здоров’я, проведеного за дорученням прем’єр-міністра України, показав повну неефективність роботи теперішнього міністра. Олександр Квіташвілі вважає, що наказ Національного агентства з питань держслужби щодо проведення перевірки не є дійсним.

XS
SM
MD
LG