Доступність посилання

ТОП новини

Путін: у Криму є загроза здійснення диверсій


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що у Криму є загроза дестабілізації ситуації з боку зовнішніх сил, зокрема здійснення диверсій.

«Очевидно, що зберігається загроза з боку зовнішніх сил тим чи іншим чином дестабілізувати ситуацію на півострові – може, розіграти націоналістичну карту або, скориставшись тими чи іншими помилками, прорахунками, неефективними діями влади, направити справедливу заклопотаність громадян у деструктивне русло», – сказав він, перебуваючи з візитом в анексованому Криму.

За його словами, «у деяких столицях відверто з цього приводу говорять, говорять і про необхідність проведення підривної діяльності, формуються відповідні структури, вербуються і готуються кадри для здійснення диверсій, актів саботажу для ведення радикальної пропаганди».

«Всі ці ризики потрібно враховувати і відповідним чином реагувати», – додав він.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила, що включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG