Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: за добу на Донбасі спостерігається зменшення активності сепаратистів


Блокпост бойовиків біля Станиці Луганської, ілюстративне фото
Блокпост бойовиків біля Станиці Луганської, ілюстративне фото

За добу на Донбасі спостерігається зменшення активності сепаратистів.

За повідомленням прес-центру АТО, бойовики здебільшого використовують стрілецьку зброю, водночас були зафіксовані поодинокі випадки порушення Мінських домовленостей з півночі і до 18:00.

«Так, неподалік Донецька, о 2:35 з «Градів» бойовики били по наших позиціях у селищі Новобахмутівка. А близько 6:00 обстріляли з танка цивільні будинки у Мар’їнці. Майже о 3-й години ночі в районі Маріуполя по силах АТО в Старогнатівці і о 12.45 в Новотроїцькому працювала 122-міліметрова артилерія противника. Крім того, близько 5-ї ранку окупанти з мінометів обстріляли мирні будівлі в Павлополі», – мовиться уповідомленні.

За даними штабу, на артемівському напрямку з 15:50 і впродовж години бойовики зі 120-міліметрових мінометів вели вогонь по опорному пункту українських військових в селищі Травневе.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО у порушенні Мінських угод. Зокрема, за словами сепаратистів угруповання «ДНР», у результаті обстрілів з боку українських військових Петровського району Донецька поранені семеро цивільних.

Водночас голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан сьогодні заявив про погіршення ситуації на Донбасі біля Донецька, Горлівки і Маріуполя.

Чергові мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG