Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявили, що направлять дані про українські обстріли в «міжнародний військовий трибунал»


Едуард Басурін, архівне фото
Едуард Басурін, архівне фото

Сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР» заявили, що мають намір направити дані про обстріли захоплених ними територій із боку українських силовиків до «міжнародного військового трибуналу».

Один із військових ватажків донецьких сепаратистів Едуард Басурін, який заявив про це, не пояснив, що він мав на увазі під таким трибуналом, якого насправді не існує.

Сайти сепаратистів пишуть, що раніше підтримувані Росією угруповання «ДНР» та «ЛНР», визнані в Україні терористичними, «звернулися до Ради безпеки ООН із закликом заснувати міжнародний трибунал для розслідування воєнних злочинів, скоєних київськими силовиками в перебігу силової операції на Донбасі». Перспективи такого «звернення» вони також не коментують.

Останніми днями різко загострилося протистояння практично на всій лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України. Об’єднані російсько-сепаратистські сили значно посилили обстріли українських позицій і населених пунктів на вільній території України, але в загостренні і сепаратисти, і Москва звинуватили українську сторону. Українські силовики наполягають, що відкривають вогонь тільки у відповідь на обстріли і намагаються уникати обстрілів по територіях окупованих населених пунктів. Росія взагалі заперечує свою причетність як держави до подій у частині Донбасу і постійно вимагає від Заходу «тиску на Київ», не згадуючи про власні зобов’язання за мінськими домовленостями і про власну відповідальність за їхні постійні порушення.

XS
SM
MD
LG