Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: Росія намагається «легітимізувати анексію Криму» на виставці в Мілані


Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Росія вкотре порушила норми міжнародного права, представивши підтвердження анексії українського Криму на міжнародній виставці в Мілані, заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Звичайно, це є порушенням. Власне, представлення самої карти не є порушенням міжнародного права. Але констатація в ній належності Автономної Республіки Крим до Російської Федерації є якраз грубим порушенням, оскільки Крим залишається невід’ємною частиною України», – сказав він у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Кулеба зазначив, що це не перший випадок, коли Росія «намагається легітимізувати анексію, окупацію Криму».

На Всесвітній виставці «Експо-2015», яка відбувається в Мілані, Росія представила у своєму павільйоні карту країни з анексованим Кримом.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія заявила, що приєднує Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG