Доступність посилання

ТОП новини

За добу загинули 4 українських військових, 14 поранені – речник АТО


За минулу добу на сході України загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України, ще 14 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що втрати сили АТО зазнали на луганському напрямку – через обстріли селища Оріхове і міста Попасна з окупованого Первомайська і його передмість.

Мотузяник додав, що на Луганщині вчора бойові дії велися на сході і крайньому заході області.

Щодо донецього напрямку, то, за його словами, продовжує зберігатися спокійна ситуація поблизу Світлодарська і Горлівки. А на ділянці фронту від Горлівки до Донецька знову неспокійно, заявив речник.

«Вчора, між 2 та 3 годинами ночі противник провів обстріл наших позиції біля села Новобахмутівка з реактивної артилерії. За даними розвідки, ворожі «Гради» розгорнуті в селищі Мінеральне, що між Ясинуватою і Донецьком», – сказав Мотузяник.

На ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки, за його словами, намітилася тенденція до зниження інтенсивності бойових дій. Перестрілки між загонами бойовиків і силами АТО на передньому краї у Опитному, Пісках, Красногорівці та Мар’їнці тривають.

На маріупольському напрямку найбільш напружений район бойових дій – передова лінія української оборони Новотроїцьке – Богданівка – Старогнатівка, повідомив речник АТО. «На цих рубежах вчора відбулося чотири ворожих мінометно-артилерійських обстріли, здебільшого в світлу пору доби. У цьому районі ворог не вступає у пряме бойове зіткнення з українською армією, натомість регулярно веде хаотичний вогонь з гаубиць та «Градів», – сказав він.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій. Зокрема, бойовики з угруповання «ДНР» заявляють про 17 обстрілів, внаслідок яких, за їхніми даними, поранений один цивільний. У «ЛНР» заявляють про 10 обстрілів з боку українських сил і поранення двох бойовиків.

Чергові мінські угоди, укладені в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG