Доступність посилання

ТОП новини

Вибори 29 листопада призначені через створення 6 територіальних громад – Жебрівський


Павло Жебрівський
Павло Жебрівський

На Донеччині вибори 29 листопада 2015 року призначені строго в рамках шести новостворених об’єднаних територіальних громад, повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«У Донецькій області на сьогодні створено 6 територіально-адміністративних одиниць. Рішення про проведення перших місцевих виборів повністю лягає на обласну раду. У нашому випадку Донецька облрада не функціонує вже більше року. Для того, щоб не чекати її створення і не гальмувати процес децентралізації, голова ВГА має повноваження прийняти це рішення.... Це обов’язкова нормативна процедура. Громада повинна вибрати загальний депутатський корпус і голови. Кожна з них повинна прийняти свої бюджети і з наступного року вийти на прямі міжбюджетні відносини», – йдеться у повідомленні.

«У зв’язку з тим, що нам потрібно пройти процедуру по створенню цих громад і щоб після чергових місцевих виборів 25 жовтня повторно не призначати нові, мною, відповідно до законів «Про добровільному об’єднанні територіальних громад» та «Про військово-цивільних адміністраціях», прийнято рішення провести лише перші місцеві вибори в межах цих громад 29 листопада 2015 року», – зазначив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

14 серпня Жебрівський підписав розпорядження про створення в Донецькій області шести об’єднаних територіальних громад: селищних Черкаській та Очеретинський, сільських Андріївської та Жовтневої, міських Краматорської і Краснолиманської, також призначена дата проведення перших місцевих виборів у межах новостворених адміністративно-територіальних одиниць – 29 листопада 2015 року.

XS
SM
MD
LG