Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську поховали 14 невідомих бійців АТО


У Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, у четвер поховали 14 невідомих бійців АТО.

В останню путь їх проводжали під звуки Державного гімну України, священики відслужили молебень. На кожній труні є напис «Тимчасово невстановлений захисник України» і реєстровий номер. Надалі їхні особи можуть бути встановлені за допомогою ДНК-експертизи.

Як повідомила директор Департаменту взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту й оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Федорчук, ці бійці загинули в Донецьку, Дебальцеві, Дослідному, Щасті й інших «гарячих» точках Донбасу. Їх доправили у березні-червні 2015 року.

Як поінформувала Федорчук, наразі в Дніпропетровську непізнаним все ще залишається 171 військовий. 159 з них – поховані на Краснопільському цвинтарі.

За офіційними даними, усього від початку бойових дій на сході України, до Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи доставили майже тисячу тіл. 596 загиблих візуально упізнали родичі.

У всіх невідомих беруть зразки ДНК. Їх порівнюють зі зразками ДНК тих, хто шукає зниклих в АТО родичів. Так вдалося впізнати і передати сім’ям тіла 222 загиблих.

У квітні 2015 року в Дніпропетровську, на Краснопільському цвинтарі, де поховані невідомі й вже ідентифіковані бійці АТО, відбулось відкриття військового Меморіалу загиблим Героям України. Меморіал висотою майже чотири метри зроблений з граніту. Пам’ятник встановлений коштом приватного підприємця, який також є його автором.

XS
SM
MD
LG