Доступність посилання

ТОП новини

Полк «Дніпро-1» передав позиції в Пісках Збройним силам – прес-служба полку


Добровольчий полк спецпризначення МВС України «Дніпро-1», перший в Україні добровольчий підрозділ, сформований у Дніпропетровську, вивели з-під села Пісків Донецької області, повідомили у прес-службі полку.

За повідомленням, полк залишає позиції на передовій, згідно з наказом штабу АТО, передаючи їх Збройним силам України. Таким чином «ціла епоха скінчилася та розпочалася нова», заявили в полку.

«Рік пліч-о-пліч із 93-ю бригадою ми утримували один із найгарячіших відрізків фронту – передмістя Донецька – Піски. П’ята рота, яка безпосередньо брала участь у звільненні селища, змагалася за свій дім. За Донецьк», – зазначили в «Дніпрі-1».

За словами прес-служби полку, за рік кількість загиблих у Пісках зрівнялась із кількістю загиблих дніпрян під час «Іловайського котла», Піски стали своєрідним «символом героїзму». Зокрема, під час боїв за донецький аеропорт п’ятеро бійців «Дніпра-1» протягом тижня мужньо утримували метеостанцію, доки не прийшла допомога.

«Для нас Піски – символ. Символ, який назавжди залишиться прикладом героїзму та патріотизму. Ми полишаємо позиції, адже вимушені виконувати наказ штабу АТО. Перед нами стоять нові завдання – зачистки, боротьба з диверсійними групами та контрабандою, контроль за правопорядком у зоні АТО та всі інші функції, покладені на нас як на спецпризначенців», – заявили в полку «Дніпро-1».

Полк «Дніпро-1» – добровольчий підрозділ патрульної служби міліції особливого призначення, створений у квітні 2014 року у структурі ГУ МВС України у Дніпропетровській області як батальйон «Дніпро-1».

XS
SM
MD
LG