Доступність посилання

ТОП новини

Український фонд гарантування вкладів обіцяє повернути кримчанам їхні гроші


Черга перед Фондом захисту вкладників у Сімферополі, травень 2014 року
Черга перед Фондом захисту вкладників у Сімферополі, травень 2014 року

Український фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про намір провести виплати вкладникам, які проживають на тимчасово окупованій території Криму і Севастополя. Про це 21 серпня повідомляє прес-служби фонду.

Згідно з відповідним наказом, уповноважені особи фонду зі здійснення тимчасової адміністрації в неплатоспроможних банках повинні скласти списки вкладників, які отримають кошти в межах гарантованої суми за рахунок цільової позики фонду, з урахуванням вкладників, які проживають на тимчасово окупованій території.

Для отримання грошей в установах банку, який здійснює виплати, вкладникам необхідно надати оригінали дійсного паспорта громадянина України, документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) або відмітки в паспорті громадянина України про право здійснювати будь-які платежі за серією і номером паспорта, особисту декларацію про відсутність громадянства держави-окупанта, повідомили у фонді.

Після анексії Криму в квітні минулого року українські банки змушені були припинити свою діяльність у Криму, на півострові почала працювати неприбуткова організація Фонд захисту вкладників. Вона почала приймати від кримчан, чиї кошти залишилися на рахунках в українських банках, заяви про виплату компенсацій.

XS
SM
MD
LG