Доступність посилання

ТОП новини

Муженко про Іловайськ: до 26 серпня не було певності, що на Донбас вторглися війська Росії


Віктор Муженко
Віктор Муженко

Підтвердження вторгнення російських військ на територію України і їхньої участі у боях під Іловайськом українське командування отримало 26 серпня 2014 року. До цього певності в російському вторгненні не було. Про це начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив в інтервʼю інтернет-виданню «Українська правда».

«Перша доповідь про те, що з’явилися якісь підрозділи, але без знаків розпізнавання, з'явилася десь у другій половині дня 24 серпня. 25-го ми вже вели мову про те, що це російські підрозділи. А 26-го ми вже мали реальне підтвердження на південному фланзі АТО, що це дійсно російські підрозділи, тому що 10 військовослужбовців Збройних сил Росії були захоплені в полон. Потім було ще два військовослужбовці російських Збройних сил, які були захоплені в полон», – зазначив Муженко.

Він розповів, що оскільки до цього сепаратисти і російська сторона регулярно дезінформували щодо участі російських військових у бойових діях на Донбасі, переконатися в цьому змогли лише після того, як у полон сил АТО потрапили перші військовослужбовці Збройних сил Росії.

Наприкінці серпня 2014 року після масштабних боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом, що на Донеччині. Бойовики і російські військові обстріляли коридор, яким за домовленістю мали виходити українські бійці.

Росія заперечує участь у збройному конфлікті на сході України своїх кадрових військових.

XS
SM
MD
LG