Доступність посилання

ТОП новини

В ООН закликали Македонію відновити порядок на кордоні і поважати мігрантів


Спецпризначенці поліції Македонії стережуть свого кордона від напливу нелегалів, 21 серпня 2015 року
Спецпризначенці поліції Македонії стережуть свого кордона від напливу нелегалів, 21 серпня 2015 року

В Організації Об’єднаних Націй висловили занепокоєння після того, як у Македонії поліція силою розігнала нелегальних мігрантів і біженців, що намагалися прорватися до країни з Греції.

Македонія має запровадити належне поводження з людьми на своїх кордонах і поважати біженців, заявив верховний комісар ООН у справах біженців Антоніу Ґутерріш у телефонній розмові з міністром закордонних справ Македонії Николою Попоским.

Раніше у п’ятницю, 21 серпня, поліція Македонії вдалася до подразливого газу і електрошокерів, щоб розігнати юрби мігрантів, що намагалися вдертися до країни крізь перекритий кордон.

Тисячі людей, переважно з Сирії, Афганістану і північної Африки, провели ніч на території біля грецько-македонського кордону після того, як влада Македонії в четвер, 20 серпня оголосила надзвичайний стан на кордоні у зв’язку з різко збільшеним потоком нелегальних іммігрантів, які хочуть перебратися на північ до країн ЄС.

Мігранти кілька разів намагалися штурмувати македонську поліцію після закриття кордону. За повідомленнями, щонайменше чотири людини потерпіли.

Запроваджені урядом Македонії заходи дозволяють блокувати кордон і вдатися до допомоги армії для вирішення кризової ситуації.

Через Македонію, яка не є членом ЄС, і далі через Сербію проходить один із головних транзитних маршрутів біженців, що прибувають до Греції з країн Близького Сходу й Африки і прагнуть потрапити до Угорщини і в заможніші країни Євросоюзу далі на північ.

Минулого місяця кордон Македонії перетнули майже 39 тисяч мігрантів, переважно з Сирії й Афганістану.

XS
SM
MD
LG