Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти знову принесли спостерігачам невибухлий снаряд – ОБСЄ


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомила, що спостерігачам її Спеціальної моніторингової місії в Україні сепаратисти вже принаймні вдруге принесли невибухлий артилерійський снаряд.

За повідомленням, це сталося в четвер, 20 серпня, на блокпості сепаратистів угруповання «ДНР» (визнаного в Україні терористичним) біля окупованої Оленівки на Донеччині. Член цього угруповання підійшов до спостерігачів зі 122-міліметровим артилерійським снарядом; при цьому, як зазначили в місії, він був п’яний.

В ОБСЄ раніше вже повідомляли про схожий інцидент, що так само стався на блокпості сепаратистів угруповання «ДНР» біля Оленівки 16 серпня. Тоді членів місії перепинив там член угруповання «ДНР» (місія не уточнила, в якому той був стані) з невибухлим снарядом, який заявляв, що цим снарядом їх обстріляли попередньої ночі. В перебігу подальшої розмови один із присутніх деенерівців почав критикувати місію ОБСЄ, а інший вкинув цей снаряд до їхньої автомашини. Потім на наполягання спостерігачів його забрали. Пізніше за фотографіями члени місії визначили, що то теж був 122-міліметровий снаряд.

Останнім часом проти спостерігачів ОБСЄ на окупованих територіях була здійснена ціла низка акцій, від словесних нападів і погроз до псування і врешті спалення автомобілів місії в окупованому Донецьку. Ці дії в Україні назвали спробами залякати членів місії і змусити їх відмовитися від моніторингу на окупованих частинах Донбасу і залишити їх.

XS
SM
MD
LG