Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатські літератори відзначили свято Незалежності «Кедровими читаннями»


У прикарпатському місті Надвірна у природному заповіднику «Горгани» відбулася мистецька акція «Кедрові читання», присвячена Дню Незалежності України.

П’ятнадцять молодих літераторів із Івано-Франківська, Коломиї, Надвірни, Києва читали поетичні твори про природу, а оскільки символом заповідника «Горгани», який охоплює територію Івано-Франківської та Закарпатської областей, є кедр, тож акція отримала таку назву.

За словами Богдани Ковалюк, яка пише під псевдонімом Власта Власенко, планують за рік провести чотири такі читання і навіть випустити книжечку поезій про природу, зокрема, про Горгани, які «належать до національних скарбів, а поетів надихають на творчість».

Це один із заходів арт-акції «Горгани творчі». Окрім «Кедрових читань», будуть конкурс малюнків «Зелене Євангеліє», конкурс вишивки «Територія візерунків» і конкурс різьблення.

А безпосередньо в День незалежності України письменники, і не лише з Прикарпаття, планують піднятися на найвищу вершину українських Карпат Говерлу, щоб там почитати власну поезію. Така акція проводитиметься вчетверте.

XS
SM
MD
LG