Доступність посилання

ТОП новини

США привітали Україну з майбутнім Днем Незалежності


©Shutterstock
©Shutterstock

Державний секретар США Джон Керрі від імені президента Барака Обами і американського народу щиро привітав у п’ятницю український народ із нагоди майбутнього свята Дня Незалежності 24 серпня.

Він нагадав, що США з моменту схвалення Акту проголошення незалежності України її парламентом цього дня 1991 року є надійним партнером і другом України і підтримують її громадян у побудові сильної, стабільної й демократичної держави.

За його словами, українці, незважаючи на величезні виклики, зробили величезні кроки в досягненні цієї мети – повстали проти деспотичного режиму, скорумпованої бюрократії і агресивного сусіда в ім’я вільного, демократичного і квітучого майбутнього.

Особливо США підтримують тверду відданість України внутрішнім реформам – боротьбі з корупцією, реформі судочинства й енергетичного сектору, налагодженні фінансової системи й поліпшенню ділового клімату, заявив Керрі.

Держсекретар висловив упевненість, що дружба між двома країнами зростатиме й далі. «Разом ми підтримуватимемо право ваших громадян обирати власний шлях, вільний від зовнішнього примусу. Разом ми будемо домагатися закінчення конфлікту і кровопролиття через повне виконання мінських протоколів. І разом ми забезпечимо, що Україна буде вільною, щоб продовжити важливу роботу зміцнення своїх політичних, економічних і культурних інституцій», – заявив Джон Керрі.

А посольство США в Україні звернулося до українців із відеопривітанням, у якому зі святом Україну вітають працівники посольства, американські політики й інші американці, які перебувають у всіх куточках України.

Відео: USEmbassyKyiv

Україна святкує День Незалежності 24 серпня – цього дня 1991 року Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України.

XS
SM
MD
LG